Zaštitimo klena u mrestu 2010

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2396 of /home/usrmorav/public_html/includes/menu.inc).
U poslednjih nekoliko dana primetili smo skupljanje klenova u veća jata, što je prvi pokazatelj da se ova vrsta ribe priprema za mrest. Pošto je populacija klena u Moravici još uvek jako mala, nakon katastrofalnog trovanja 2007. godine, molimo sve ribolovce da poštuju lovostaj na klena koji traje do 01.juna. Ovom prilikom podsećamo da je od ove godine uvedena minimalna dozvoljena mera za ovu lepu ribu. Ona iznosi 20 cm. i dozvoljeno je uloviti 10 komada dnevno. Nadamo se da će uz poštovanje ovih zaštitnih mera reka Moravica biti opet reka u kojoj će plivati mnogo više klenova nego danas.

Molimo ribolovce koji u reci love kedere čerencima, da pažljivo pogledaju šta su ulovili kako ne bi došlo do zabune i greškom poneli sa sobom nekog malog klena. Upravni odbor USR Moravica se unapred zahvaljuje svim ribolovcima koji se pošteno odnose prema vodi i njenim stanovnicima.