Uspela akcija čišćenja Bovanskog jezera

U organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca „Moravica” i uz veliku pomoć članova NVO „Zeleno srce Srbije”, JKP „Napredak” i savesnih građana iz Sokobanje, u subotu 27.03.2010. godine izvedena je prva akcija čišćenja obala Bovanskog jezera. Organizatori ove akcije nisu bili preterano zadovoljni odzivom ribolovaca i ostalih građana, ali su izuzetno zadovoljni učinkom i ostvarenim rezultatima. Obala Bovanskog jezera je potpuno očišćena u dužini od oko tri kilometra i sakupljeno je preko 200 džakova raznoraznog smeća.

Oko 80% ukupne količine đubreta čine plastične flaše koje su odmah pripremljene za reciklažu tj. presovanje. Akciji čišćenja se odazvao i predsednik opštine Dimitrije Lukić koji je i sam ribolovac, narodni poslanik Dejan Nikolić, direktor JKP „Napredak” Saša Drljača sa saradnicima, direktor RMU „Soko” Rade Guberinić i zaposleni u Odeljenju za lokalni ekonomski razvoj.

Njima i svim ostalim učesnicima zahvaljujemo na odzivu i uspešno obavljenom poslu, a ostale pozivamo da se priključe sledećoj akciji koja se planira 18.04. kada se obeležava Dan Planete.
Uspela akcija čišćenja Bovanskog jezera