Takmičenje dece u lovu ribe na plovak 2010

USR Moravica iz Sokobanje je za svoje mlađe članove organizovala takmičenje u lovu ribe na plovak, 23. maja na ribnjacima kod postrojenja za preradu otpadnih voda. Loše vreme nije bilo prepreka mladim ribolovcima da dođu, okušaju sreću u ribolovu i pokažu do sada stečena znanja. Pecalo se u dve kategorije, a posebno dobar odziv je bio u kategoriji dece do 14 godina,gde je na pistu izašlo 21 takmičar,a pobedio je Petar Milijić sa ulovljenih 477 grama, drugo mesto je osvojio Ilija Stojanović sa 363grama, a treće mesto je zauzeo Stojičić Marko sa ulovljenih 342 grama. U kategoriji starijih od 14 godina bilo je 9 takmičara, a pobednik je bio Milovanović Stevan sa 614 grama, drugi je bio Milan Đokić sa 513 i treći Stefan Canić sa 288 grama. Na takmičenje su došle i dve devojčice, Miladinović Brankica i Jovanović Magdalena, koje nimalo nisu zaostajale za ostalim takmičarima.

Pogledaj slike takmičenja dece u lovu ribe na plovak 2010

Lovila se sitna babuška, mada su najmlađi takmičari ulovili i dve kornjače,koje se nisu bodovale. Na kraju takmičenja,svi učesnici su dobili prigodne nagrade,po tradiciji im je spremljeno posluženje i verujemo da će sva deca odneti lepe uspomene sa ovogodišnjeg takmičenja. Organizatori su primetili,da postoji veliki broj dece, čiji roditelji nisu ribolovci, pa se nameće potreba za organizovanjem škole ribolova,te ćemo sa početkom školske godine krenuti u pripremu i edukaciju naših mladih članova.

Da postoji dobra osnova, pokazuje i činjenica da smo pre takmičenja, pitali decu,šta da radimo sa ulovljenom ribom,sva su se složila da vratimo ulov u vodu. Na kraju da pomenemo da USR Moravica izrađuje bezplatne članske karte za svu decu, i nadamo se da će veliki broj njih nastaviti sa ribolovom.
Takmičenje dece u lovu ribe na plovak 2010