Škola ribolova od 19.03.2011

Od 19.marta 2011. godine, USR Moravica počinje sa školom ribolova, sa svu zainteresovanu decu, uzrasta do 14 godina. Škola ribolova je besplatna. Škola će se organizovati uz pomoć Osnovne škole " Mitropolit Mihajlo" iz Sokobanje, gde će se časovi teorijske nastave održavati svake subote u terminima od 10.00 i 11.00 časova i to :
- za decu do IV razreda u terminu 10.00 i
- za učenike od V do VIII razreda u terminu od 11.00 u I (prvoj) učionici u prizemlju.
Nakon završetka teorijske nastave koja će trajati od 8 do 10 časova, svi polaznici škole će imati priliku da i kroz praktičnu obuku na vodi, dobiju kompletna znanja, koja će, nadamo se imati priliku da koriste u rekreativnom i sportskom ribolovu. Kroz obuku, predavači USR Moravice, će se truditi da deci pored znanja o ribolovu, vrstama riba, ribolovnom priboru i opremi, prenesu i osnovne postulate o zaštiti životne sredine, zakonskim okvirima , pravilima ponašanja i bezbednosti u ribolovu. Na kraju kompletne obuke, svi polaznici škole će dobiti odgovarajuće diplome, članske karte USR Moravica i prigodne poklone koje ćemo dodeliti na završnom takmičenju u lovu ribe na plovak.

Svi roditelji koji su kod svoje dece primetili interesovanje za ovaj vid kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, mogu poslati svoju decu na ove časove, gde ćemo uložiti maksimalne napore da deci priblžimo ribolov i boravak u prirodi. Ribolov je zanimacija, hobi, rekreacija i sport. Ribolov je briga o prirodi, vodi i ribama, briga o svim živim bićima.