Ribočuvari ponovo uspešni

U noći između 21. i 22. februara, ribočuvarska ekipa iz Sokobanje je ponovo izvela uspešnu akciju i pronašla 7 mreža, ukupne dužine od 305m. Mreže su pronađene na delu jezera gde su i ranijih godina nalazili veći broj mreža. Sve mreže su nađene na najširem delu jezera, bliže trubarevačkoj strani, između Žikinog špica i Borkove vikendice, kako ova mesta zovu lokalni ribolovci. Ovaj deo jezera i dalje opsedaju krivolovci jer je najteži za čuvanje, pošto je ribočuvarskoj ekipi veoma teško da priđu a ne budu primećeni od strane ribokradica koji na svaku sumljivu situaciju reaguju i beže. U poslednjih nekoliko godina saradnja ribolovaca i ribočuvarske službe je sve bolja i bolja, pa opet pozivamo sve ribolovce koji dolaze na Bovansko jezero, da ribočuvarskoj ekipi prijave svaki oblik ribokrađe.
Udruženje sportskih ribolovaca „Moravica" iz Sokobanje i ribočuvarska služba, unapred zahvaljuju na saradnji.

Kontakt telefon ribočuvarske službe je 064 890-4203