Poribljavanje Bovanskog jezera oplodjenom ikrom smudja

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2396 of /home/usrmorav/public_html/includes/menu.inc).
7.5. 2014. je izvršeno poribljavanje Bovanskog jezera oplodjenom ikrom smudja. Postavljeno je 10 gnezda u posebno pripremljen kavez koji štiti ikru od svih ostalih vrsta riba. Svako gnezdo ima do 100 000 komada ikre a nakon 48 do 72 sata se očekuje izvaljivanje ličinki iz ikre. Pošto će se kavez konstantno obilaziti, nakon izvaljivanja ličinki kavez sa sitnim smudjevim će biti prebačen u deo jezera koji je bogat podvodnom travom kako bi mali smudjevi imali u prvo vreme obezbedjenu zaštitu od svih predatora u jezeru.

Poribljavanje je obavio korisnik ribarskog područja Južna Morava II uz prisustvo predstavnika republičke inspekcije, ljudi koji su proizveli i dopremili legla smudjeva, predstavnika ribolovaca Sokobanje, Aleksinca i Niša i predstavnike sredstava informisanja, RTS i dve lokalne televizije.
Poribljavanje Bovanskog jezera oplodjenom ikrom smudja