Počinje lov na smuđa u 2010

Udruženje sportskih ribolovaca „Moravica” iz Sokobanja čestita svim članovima 1. Maj i želi mnogo sreće svim ribolovcima na otvaranju sezone u lovu smuđa, uz poštovanje svih pravila ribolova za ovu vrstu ribe. A to su dozvoljena mera od 40 cm i broj od najviše 3 komada, uključujući i druge grabljivice. To znači da ribolovac može imati ukupno 3 grabljivice. Na primer, 2 smuđa i 1 štuku. Nikako 3 smuđa, 3 štuke, 3 ... Molimo sve ribolovce da poštuju propisana pravila jer u suprotnom, naši ribočuvari će imati posla.

Podsećamo sve ribolovce da su kazne za prekršaje u ribolovu od 2010. godine veoma visoke. Ukoliko uočite bilo koji vid krivolova na našim vodama, molimo vas da obavestite našu ribočuvarsku službu kako bi sačuvali riblji fond i za naredne generacije ribolovaca.