Divlji kampovi na Bovanskom jezeru

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2396 of /home/usrmorav/public_html/includes/menu.inc).
Ove godine smo ponovo svedoci velikog broja kamp kućica i šatora koji su zaposeli obale Bovanskog jezera. Iz godine u godinu sve je više onih koji žele da postave svoj bivak što bliže obali kako bi na taj način makar za kratko vreme sebi obezbedili mesto za pecanje i odmor. Velika većina ribolovaca smatra da ovakvom uzurpiranju obala treba definitivno stati na put. Već nekoliko godina se ova tema pominje na godišnjoj skupštini USR Moravica i svaki put se iznosi stav da je potrebno ove pojave uvesti u red. Problem nastaje kada se ovakvi zahtevi upute institucijama koje imaju mehanizam da uklone divlje kampove i zavedu red. Počev od vodoprivrednog preduzeća Južna Morava koja je korisnik priobalja, preko vodoprivrednog inspektora, koji tvrdi da nije nadležan za pokretne objekte do opštinskih službi koje kažu da nisu nadležne i tako sve u krug.

Pre nekoliko godina ribolovci USR Moravica su uložili napor i sredstva kako bi deo obale u dužini od 300 metara, iskrčili, očistili, nivelisali, sredili i nasuli šljunkom. Želeli smo da taj deo učinimo dostupnim deci, starijim licima i hendikepiranim osobama, postavili smo tablu koja obaveštava, ali nemamo pravni mehanizam da utiče na sve "nepismene" i bahate koji uzurpiraju ovaj prostor. Ova sezona je propala, ali ćemo svakako pokušati da jesenas napravimo fizičke prepreke kako bi zaštitili ovaj deo obale.

Nakon toga možemo samo da se nadamo da će se pojaviti neko od nadležnih ili nenadležnih koji će shvatiti da je potrebno uvesti red u ovu anarhiju.
Divlji kampovi na Bovanskom jezeru