Kameničko jezero

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2396 of /home/usrmorav/public_html/includes/menu.inc).
Kameničko jezero je blizu puta Valjevo-Loznica, 22 km od Valjeva iznad sela Valjevska Kamenica. Površine je oko 17 ha, čiste je vode i sa svih strana okruženo listopadnom šumom i bez ijedne kuće u blizini. Idealno je mesto za kampovanje i uživanje u ribolovu. Prosečna dubina je između 6 i 7 metara i bogato je ribom. Dno je prekriveno velikim brojem panjeva koji pružaju idealan zaklon za šarana, soma i smuđa.

Riblji fond

Šaran se u ovoj vodi ne mresti ali ga ima dosta i to krupnog. Som je unet kasnije ali se dobro prilagodio i uspešno se mresti. Hvatani su primerci preko 25 kg. Najčešći su komadi od 7-12kg.
Smuđ tiče se posle višegodišnje zabrane takođe izmrestio i lovljeni su komadi od 1-3 kg i ima uslova da će ova riba uskoro doživeti ekspanziju u ovom jezeru.
Od bele ribe ima dosta bodorke, deverike i babuške. Ima i krupnog klena a ulovi se i po koji lep amur koga nema uvelikom broju.
Cverglana ima u ogromnom broju što i nervira ribolovce.

Lokacija

Kameničko jezero