Srebrno jezero

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2396 of /home/usrmorav/public_html/includes/menu.inc).
To je akumulaciono veštačko jezero, nastalo 1971. godine izgradnjom dve brane radi zaštite od podzemnih voda. Srebrno jezero je na 3 km od Velikog Gradišta i na 129km od Beograda. Popularno je za turiste i ribolovce. Od 2012. godine napravljen je i Nacionalni veslački centar za pripremu reprezentacije. U jezero je stalno obezbeđen dotok sveže vode korišćenjem pumpi. Inače, se voda filtrira kroz peščane dine što je čini čistom i bistrom. Ovaj nekdašnji Dunavski rukavac od 2 km, jedno je od najpoznatijih turističkih izletišta u Srbiji jer ima dobre peščane plaže i kamp naselje. Dugačko je 14 km. i prosečne širine oko 300 m. Nudi odlične smeštajne kapacitete, akva park i park za najmlađe kao i sportske terene.

Riblji fond Srebrnog jezera

U Srebrnom jezeru možee loviti: soma, smuđa, šarana, amura... Postoji i lokalna priča da je na jezeru uhvaćen šaran, težine oko 44 kg. Pre nekoliko godina je poribljeno smuđem tako da ga vredi posetiti.

Lokacija

Srebrno jezero