Duboki potok - Barajevsko jezero

Duboki potok ili Barajevsko jezero je udaljeno od Beograda oko trideset kilometara i smešteno je u opštini Barajevo. Napravljeno je izgradnjom brane 1991. godine. Dugačko je oko 800, a u proseku široko oko 100 metara. Vodom ga snabdevaju sedam bistrih i čistih potoka. Ispred jezera postoji parking gde možete ostaviti svoj auto. Zanimljivo je i biciklistima koji voze na duže staze. Na nasipu postoji betonska staza za šetnju ali šetati možete i oko jezera. Iznad ovog jezera su još dva manja jezera koja mu služe kao neki filter. Dozvola se vadi samo za ovo jezero, ostale ne važe. Godišnja dozvola sa članarinom važi do 31. marta. Prodaje se i dnevna dozvola za babušku, a kada krene lov na šarana, cena dozvole je malo veća. Peca se od pet ujutro do deset uveče.

Riblji fond Barajevskog jezera

Za pecaroše je raj. Ima šarana, smuđa, babuške, deverike, klena...

Lokacija

Duboki potok - Barajevsko jezero